Introductietraining Themagecentreerde Interactie

29-11-2018

In februari 2019 verzorgen we in samenwerking met Balans in Gent, de training: Motiveren tot medeverantwoordelijkheid. Voor iedereen die zijn medewerkers, het team waarmee hij werkt, wil inspireren en motiveren om verantwoordelijkheid te nemen.

Motiveren tot medeverantwoordelijkheid 

Introductie training Themagecentreerde Interactie

Herken je dit ?

Ben jij ook zo’n zoekende leidinggevende die haar of zijn medewerkers zover wil krijgen dat ze uit zichzelf verantwoordelijkheid opnemen … ook voor die kleine noden, die rond de ‘hoofdtaak’ hangen? Of herken je je in een directeur of zorgcoördinator die leerkrachten wil inspireren om bezielend aangepaste zorg te bieden ? Of in de trainer die merkt dat hij/zij de taak van de deelnemer te veel zelf onder handen neemt ? Of in de coach of de organisatieadviseur met een groot probleemoplossend vermogen, die de problemen wel eens durft over te nemen ?

Teamleden inspireren om nieuwe dingen te ontwikkelen … Enthousiast blijven leiding geven ook als je te weinig medewerkers vindt, oude patronen moet verlaten of midden in veranderingsprocessen zit … Deelnemers zo ver krijgen dat ze ten volle de verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkelingsproces opnemen Het is niet eenvoudig !

Themagecentreerde Interactie (TGI) kan soelaas bieden om hier inspirerend mee aan de slag te gaan.

Doelen

In deze TGI-cursus leer je stilaan effectief leiderschap neerzetten in functie van de noden van het team, een opleidingsgroep, de organisatie … Je leert je staande houden in deze woelige tijden. Je leert met lichtheid omgaan met moeilijke opdrachten.

Dat doen we door

  • je inzicht te bieden in het systeem en de methode van TGI
  • je dynamisch te leren balanceren vanuit het ontwikkelen van persoonlijk en participerend leiderschap
  • je te helpen in het bevorderen van de interacties waardoor je op het scherp van de snee aan de slag gaat met wat voorligt
  • rekening te houden met de turbulenties eigen aan deze tijd
  • je aan den lijve kennis te laten maken met de ethische uitgangspunten van TGI en zo te oefenen in het jezelf en anderen leiden
  • zelf te ervaren hoe TGI het levend leren en leidinggeven stimuleert
  • je met de thema’s van de deelnemers zelf de cursus te laten mee–maken, waardoor je TGI beginnend kan inzetten in je eigen werksituatie.

Praktisch

Lesdata/lesmoment: de training is verdeeld over twee blokken:

27/02- 28/02 - 01/03  en  20/03 - 21/03 2019

 

Opleider(s)

Katrien Boone en Thea Beentjes

beide erkend opleiders bij het Ruth Cohn Instituut Internationaal

 

Kostprijs

€ 300,-

Deelnemers ontvangen ook een deelnamebewijs van een internationaal erkende TGI module.

 

Aanmelden:

Aanmelden kan rechtstreeks bij Balans. Klik hier