Individuele coaching om vooruit te komen

  

Individuele coaching om vooruit te komen, of als je vastloopt in je werk

Heb je het gevoel dat je langzaam aan kleur verliest? Of zie je door de bomen het bos niet meer?

Naast (groepsgewijze) trainingen en teamcoaching verzorgt Samsø ook individuele coachingstrajecten. Deze zijn gericht op het vergroten van zelfinzicht en het verbeteren van iemands persoonlijk functioneren, om zo vooruit te komen.

Aanleidingen voor coaching zijn bijvoorbeeld:

  • Veranderingen in de organisatiestructuur.
  • Wijzigingen in iemands functie of takenpakket.
  • Een (dreigend) conflict met een teamlid of je leidinggevende
  • Het gevoel vast te lopen in je werk, of in de samenwerking met je team of klanten

De aspecten die bij coaching aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld:

  • Omgaan met belangentegenstellingen.
  • Conflicten.
  • Timemanagement.
  • Stress.
  • Maar ook de kunst van het vinden van een goede balans tussen werk en zorgtaken en evenwicht in persoonlijke en organisatiedoelstellingen zijn belangrijke aandachtspunten.

Een vraag geeft soms meer inzicht dan een antwoord

Individuele coaching begint met het analyseren van actuele vragen en problemen met behulp van een kennismakingsgesprek. In de individuele coachingsgesprekken komen de aangedragen thema’s vervolgens opnieuw uitgebreid aan bod. Niet in de vorm van een pasklaar antwoord, maar juist als prikkelende wedervraag om mensen te stimuleren na te denken over de huidige situatie en hun gewenste toekomstperspectief.

Prikkelen om na te denken

Als objectieve buitenstaander wordt de coach van Samsø niet beperkt door een zekere ‘bedrijfsblindheid’. Daardoor zijn we in staat om met frisse blik een bestaande situatie te bezien. Naast jarenlange ervaring beschikken we tegelijkertijd over een grote dosis inlevingsvermogen. In onze aanpak willen we mensen graag prikkelen om na te denken over de manier waarop ze werken en – misschien nóg belangrijker – waarom ze bepaalde zaken altijd op dezelfde manier doen. Want… misschien kan het ook anders…en kom je zo écht vooruit.

Provocatieve coaching

Hou je van een stevige aanpak, word je graag met humor en op een verrassende manier uitgedaagd? Dan is provocatieve coaching vast iets voor jou. 

Meer lezen?