Samsø; de mensen

Wie zijn wij....                                               

Thea Beentjes; de mens centraal

Als adviseur, trainer en coach startte Thea Beentjes in 1995 met Beentjes Communicatie­-Educatie Advies. Na 17 jaar paste de naam en formule niet meer en in 2013 ging zij van start met Samsø, Zin in Samen Werken.

‘Mensen zijn de rode draad in mijn leven. Ik heb altijd met mensen gewerkt. Als student tijdens het geven van zeillessen, later in het onderwijs en in de voorlichting. Ik hou van mensen. Mensen fascineren me, hun onderlinge verhoudingen, de manieren waarop ze met elkaar communiceren. Mijn focus is in de loop der jaren meer en meer gericht op samenwerken en het verbeteren daarvan, het (opnieuw) in verbinding brengen van mensen.

Ik wil mensen in staat stellen zich uit te spreken, bijvoorbeeld wanneer het stokt in de samenwerking binnen teams en/of tussen leidinggevenden en hun teams.
Wanneer mensen (weer) in gesprek gaan, elkaar durven te confronteren met hun eigen wensen en verlangens en vervolgens samen zoeken naar manieren om de verschillende wensen bij elkaar te brengen, gebeuren er prachtige dingen’.

Thea hecht veel belang aan persoonlijke ontwikkeling, en volgde in dat kader diverse opleidingen. Zij is onder meer gecertificeerd trainer Kernkwadrant, gecertificeerd Provocatief coach, level 3 gecertificeerd Deep Democracy, volgde een opleiding tot systemisch coach en tot mentaliserend coach en is sinds 2017 erkend opleider Themagecentreerde Interactie (Ruth Cohn Instituut Internationaal). En in 2023 volgde ze de opleiding Teamcoaching met paarden.

 

Merel Koning-Bakker; impuls tot ontwikkeling

            

Merel is een aanpakker, een organisator. Als student was zij actief bij de organisatie van introductieweken, en al jong gaf zij paardrijles om haar eigen lessen te kunnen betalen.

Zij werkt al ruim 10 jaar als HR adviseur in verschillende organisaties. Daar coacht zij o.a. trainees in een management traineeship. En zij begeleidt teams bij het verhogen van de efficiency in de bedrijfsprocessen.

‘Ik ben graag bezig met het verbeteren van processen, voor individuele medewerkers, maar ook met teams.

En ik hou van duidelijkheid, transparantie en heldere afspraken. Dat zorgt voor eerlijkheid, voor gelijke behandeling. Daar draag ik graag aan bij voor teams.

Ook word ik er blij van als ik mensen een impuls kan geven om zich te ontwikkelen, hun grenzen te verleggen en uit belemmerende patronen te stappen.

Wat helpt is het feit dat mensen me als toegankelijk ervaren, mensen vertrouwen me snel dingen toe, of storten hun hart uit bij mij.’

Merel vind het belangrijk zich blijvend te ontwikkelen. Zij heeft een bachelor Human Resource Management. En behaalde in 2016 haar certificaat in Thema Gecentreerde Interactie. In 2020 rondde zij met succes de post-HBO opleiding af Cognitief coachen met paarden. En in 2023 deed ze de vervolgopleiding Teamcoaching met paarden.

 

Samsø als netwerkorganisatie

Samsø is een netwerkorganisatie. Dit betekent dat wij samenwerken met professionals op het gebied van training, coaching, loopbaancoaching en interim-management. Zodat we onze klanten en ook elkaar inspireren en zin ervaren in onze samenwerking. En daarmee houden we de kwaliteit voor onze opdrachtgevers permanent op een hoog niveau.

Wij werken graag samen met:                                                                                                                                                                             

  •      Marjan Huisman van  Twinc                                                    

     Voor advies en training, voor teksten en gesprekken waarmee je kunt beslissen  

     Voor loopbaancoaching en outplacement

     Voor teamcoaching en procesbegeleiding

  •      Jan Dirk Hogendoorn 

     Voor agile en scrum trainingen en agile projectmanagement