Lopen werk en privé door elkaar? Verlies je het overzicht een beetje?

Voor wie?

Voor professionals die te maken hebben met de effecten van het thuiswerken en online vergaderen. Werk en privé lopen door elkaar, je concentratie bij hele dagen voor het scherm zitten neemt af. En daarnaast heb je te maken met een grote stroom informatie, moet je je tijd moeten verdelen over verschillende aandachtsgebieden en  werk je in een complexe omgeving, met veel deadlines, waar het noodzakelijk is eigen initiatief en regie te nemen. Professionals die kortom, meer effectiviteit willen, juist nu bij het veel thuiswerken.

Waarom?

 • Lopen werk en privé door elkaar? Ga je steeds langer werken? 
 • Zit je dagen voor je scherm, en ga je van de ene online meeting naar de andere?
 • Heb je het gevoel tijd te kort te hebben of werk teveel?
 • Bekruipt je regelmatig het gevoel geleefd te worden (door ad hoc en urgentie) en online meetings?
 • Sluit je aan het eind van de dag je computer af met een ontevreden gevoel , omdat je niet hebt gedaan wat je wilde doen? 
 • Wil je graag leren focus te houden en je werk te kunnen doen met rust en overzicht? 
 • Wil je leren invloed te hebben waar dat kan en wil je stoppen met piekeren over zaken waar je geen invloed op hebt?

Dan is deze training zeer geschikt voor jou! Zodat je niet langer last hebt van het gevoel 'tijd tekort of werk teveel' te hebben. 

Wat bereik je?

Helderheid
Je oefent om in situaties waarin je een appél ervaart een bewuste respons te geven in plaats van reactief vanuit oude patronen te handelen. Je leert te communiceren op een duidelijke manier. En je krijgt helderheid door overzicht op de workload. En daarnaast helderheid en focus in complexe en/of hectische situaties. 

Energie
Je krijgt een antwoord op de volgende vragen 'Hoe behoud ik mijn energie bij het thuiswerken?' 'Hoe zorg ik voor meer scheiding tussen werk en privé?'´Hoe besteed ik energie aan belangrijke dingen?´. Hoe stop ik mijn energieverlies door te piekeren. Hoe kan ik de aandacht loslaten voor zaken waarop ik geen invloed heb?

KwaliTIJD
Je leert tijd te geven aan de juiste onderwerpen en taken. Je oefent met het systematisch reflecteren op ´wat je doet´, waardoor je bewust keuzes kunt maken. Dit binnen het kader van zowel de organisatie waarin je werkt als in je privéleven. Voor jouw organisatie levert deze training blijere medewerkers op, met meer plezier in het werk, minder ziekteverzuim, betere resultaten en betere samenwerking.

Onderwerpen:

 • Structuur in de dag 
 • Balans in tijd voor eigen werk en tijd voor overleggen
 • Behoud van energie en concentratie
 • Structuur aanbrengen in papier en elektronische informatie.
 • Individuele planningen, jaarplanningen, en teamplanningen. Hoe structureer ik mijn werk?
 • Organiseren en structureren van het werk.
 • Prioriteren, keuzes maken, nee zeggen en de 80 – 20-regel. Hoe ga ik om met mijn tijd?
 • Omgaan met e-mail, post en (telefonische) vragen.
 • Beperken en/of voorkomen van tijdsdruk. Je krijgt tips over werkgewoontes.
 • Effectieve communicatie: nee-zeggen en feedback geven.
 • Omgaan met irrationele gedachten en frustrerend uitstelgedrag.

De training is ook individueel en online, via Zoom, Skype of andere tools te volgen. 

En ook in company...

Veel organisaties bieden deze training ook 'in company' aan voor hun eigen medewerkers. Het is een voordeel om met hele  team de training te volgen. Door samen met de onderwerpen aan de slag te gaan, krijg je een gedeelde ervaring en weet je van elkaar wat je wilt veranderen, kun je ook zaken die het hele team beïnvloeden bespreken en kun je elkaar stimuleren en motiveren op lastige momenten in het proces van veranderen naar aanleiding van de training.
Ook is het mogelijk om een verdiepingsdagdeel toe te voegen over de teamprocessen.

Quotes van deelnemers over de training


"Door meer in mijn agenda te schrijven in plaats van op losse papiertjes heb ik nu meer overzicht. Ik werk nu zelfs met een jaarplanning."

"Ik kan nu meer werk verzetten dankzij een betere indeling van werkzaamheden. Ik probeer nu klussen in z'n totaliteit af te ronden en zo min mogelijk werk voor me uit te schuiven. "

"Nu ik weet dat mijn administratie geordend is, is de rust in mijn hoofd weergekeerd. 
Als je niet uitkijkt ben je op een gegeven moment alleen maar met je werk bezig en denk je er zelfs thuis nog aan. "

"Ik ben gaan inzien dat het belangrijk is om in mijn vrije tijd zoveel mogelijk los te komen van mijn werk. Door afstand te nemen, krijg ik de ontspanning die ik nodig heb en juist daardoor heb ik aan inspiratie en plezier in mijn werk gewonnen. "

Wil je meer informatie?     Neem dan even contact op met ons.