De 30.000 km onderhoudsbeurt voor het hele team ….en integrale check naar betere samenwerking

Loopt het in jouw team wel redelijk, maar heb je ergens het gevoel dat de groei en het enthousiasme in je team toch iets afneemt? Kun je er de vinger niet opleggen wat het precies is?

Of wil je het team eens laten ‘doormeten’; hoe gaat het met de individuen in je team én met de samenwerking? 
Denk je aan een vorm van onderhoud om het welzijn van je mensen en hun samenwerking goed te houden?

Dan is de ‘30.000 km onderhoudsbeurt voor een team’, een goede manier. Samen met loopbaancoach Paulien Scholten slaan we de handen ineen om deze check uit te voeren en zetten we graag al onze ervaring en expertise daarvoor in.

Wat is het resultaat?

Op individueel niveau krijgt iedere medewerker zicht op hoe hij in zijn werk staat, hoe het met hem gaat kijkend naar zijn inspiratie, het gebruik van zijn talenten en welke stap hij wil zetten met het oog op zijn toekomst.
Op teamniveau krijgen jullie inzicht in de wijze waarop jullie samenwerken, wat daarin goed gaat, maar ook wat beter kan. En uiteraard krijgt het hele team daar tips voor en gaat ieder tijdens het traject ook oefenen met de tips. Ook leer je elkaar tijdens het traject op een andere manier kennen. Na de check staat het team, zowel de individuen als ook het team als geheel, weer ‘goed afgesteld’.

De check bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Alle medewerkers starten met enkele online opdrachten en maken hun cv actueel ter voorbereiding op het gesprek met Paulien Scholten, de loopbaancoach.
  • In het gesprek kijk je samen naar vragen als: Waar sta ik nu en waar wil ik naartoe? Hoe is het hier voor mij in mijn werk? Hoeveel inspiratie krijg ik uit mijn werk, hoeveel voldoening haal ik eruit? Welke perspectieven zie ik voor mezelf in werk? Wat zou mijn volgende stap zijn in werk?
  • Vervolgens schrijf je een reflectie van het gesprek, waarop je feedback ontvangt van Paulien.
  • Wanneer alle medewerkers het eerste deel van het traject hebben afgerond, wordt een teamsessie belegd met Thea Beentjes, de teamcoach.
  • In die sessie van een dag, ga je met elkaar kijken naar de samenwerking in het team: Wat gaat goed en wat kan beter? Waar benutten jullie elkaars kwaliteiten en de onderlinge verschillen? Waar kan dat nog meer? Welke patronen hebben jullie in de samenwerking en hoe effectief zijn die? Zijn er alternatieven?
  • Aan het eind van de dag maakt het team samen een actieplan voor de komende maanden, om de samenwerking te versterken. En is duidelijk welke aspecten meer aandacht nodig hebben en wat daarvoor gedaan kan worden.

Zin in een check?

Wil je meer weten over de check en wat het voor jouw team kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een oriënterend gesprek.