Teamcoaching met paarden

Wil jij, samen met je team, jullie samenwerking verbeteren? Loopt het al best goed, maar wil je eens kijken wat er verbeterd kan worden? Wil je bijvoorbeeld zicht krijgen op de verborgen patronen die er zijn in jullie dynamiek en die niet behulpzaam zijn? Dan kan een teamcoachings sessie met de hulp van paarden jullie samenwerking een impuls geven.

Dat klinkt misschien een beetje zweverig. En misschien denk je wel: ik heb helemaal geen verstand van paarden, vind ze zelfs een beetje eng, die grote beesten.

Voor deze manier van werken, heb jij geen verstand van paarden nodig. Die kennis nemen wij mee.

En wij zorgen voor jouw/jullie veiligheid. We kijken welk paard geschikt is op dat moment en we kunnen bijvoorbeeld ook een kleiner paardje kiezen. En wanneer er teamleden zijn die 'iets doen met een paard' echt niet zien zitten, dan hebben we ook andere manieren om hen te betrekken bij het proces.

Het mooie en fijne van werken met paarden is, dat ze eerlijk zijn. Zij laten eerlijk, zonder dubbele boodschappen zien wat er met hen gebeurt in de interactie met jullie. En dat is wat we gaan inzetten en gebruiken.

Ik hoor ook regelmatig tijdens een teamcoaching een opmerking als; 'oh maar zo doe ik normaal niet hoor, dat is nu alleen even in deze opdracht'. Bij het werken met paarden hoef je geen rollenspellen of andere vormen van opdrachten te doen, waarbij je het gevoel kunt krijgen 'dat je doet alsof'. Je kunt gewoon doen wat je wilt doen, zonder te hoeven nadenken over het hoe, waarom of andere gedachten. 

Naast leerzaam is het ook gewoon leuk om met je team bezig te zijn, opdrachten te doen en te kijken wat er zichtbaar wordt, wat er herkenbaar is van jullie dagelijkse samenwerking op de werkplek. Dus ook als een 'teamuitje met inhoud' is dit een goede invulling.

Nieuwsgierig? Neem contact op, dan maken we een afspraak.